Οι νεοναζί της οργάνωσης Combat 18 Hellas στον εισαγγελέα

31

τις 11 ανέρχονται πλέον οι συλλήψεις μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18 Hellas που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.   Σήμερα έγιναν ακόμη δύο συλλήψεις ενώ πριν από λίγη ώρα οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΑΣ σχετικά με την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου τα εξής:

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή δύο ακόμα ημεδαπών, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν ακόμα τέσσερα άτομα για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών), οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα επικεντρώθηκαν στις εξής περιοχές: Νέα Σμύρνη, Χαϊδάρι, Μενίδι, αλλά και Μοσχάτο. Στην επαρχία, για την ακρίβεια στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον δυο κατ’ οίκον έρευνες. Συγκεκριμένα σε σπίτια που ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο, το οποίο και συνελήφθη.   Πολλές από τις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης τις κινηματογραφούσαν! Στην συνέχεια «ανέβαζαν» τα βίντεο στο διαδίκτυο. Πάντα, συνοδεύονταν από αγκυλωτούς σταυρούς και νεκροκεφαλές των Ες Ες.

Τα μέλη και ο αρχηγός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι κι ένας 34χρονος. Πρόκειται για γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, γνωστής δικηγορικής οικογένειας της Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια αφορούσαν σε 8 οικίες στην Αττική και δύο σε Γιάννενα και Σέρρες. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο αρχηγός της οργάνωσης Combat 18 συντόνιζε την δράση της οργάνωσης από τα Γιάννενα όπου ζει, ενώ στην ίδια πόλη φαίνεται να κατοικεί κι άλλο «ισχυρό» μέλος της οργάνωσης. Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook