Δύο εστιατόρια στην Κρήτη βραβεύτηκαν με “Χρυσό Σκούφο”

93

Η διοργάνωση ορόσημο για την εγχώρια γαστρονομία, στην λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανέδειξε τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα με το «Etrusco» να βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση, κατακτώντας ακόμα καλύτερη βαθμολογία από πέρυσι.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του να βραβεύονται με βαθμολογία 17/20 και 2 Χρυσούς Σκούφους το κερκυραϊκό Εtrusco, 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο το αθηναϊκό Botrini’s. Σημειώνουμε ότι ένας «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20, 15,5/20 και 16/20, δύο χρυσοί σκούφοι απονέμονται σε εστιατόρια που βαθμολογούνται με 16,5/20, 17/20, 17,5/20 και 18/20 ενώ οι τρεις σκούφοι αντιστοιχούν σε βαθμολογία 18,5,/20, 19/20, 19,5/20 και 20/20.

Ανάμεσα στα βραβευθέντα εστιατόρια συγκαταλέγονται και δύο στην Κρήτη, στον Άγ. Νικόλαο και στην Ελούντα (δείτε παρακάτω)

Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).

Αναφορικά με τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας», πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν σε έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου.

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν και οι βαθμολογίες
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20
Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20
Bortini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20

Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20

Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
Premiere, Αττική: 15/20
Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Πηγή: .olivemagazine.gr