Football League: Νίκη για τον ΟΦΗ, ήττα για τον Εργοτέλη

26

Στο πλαίσιο της δέκατης έβδομης αγωνιστικής ΟΦΗ …πέταξε χαρταετό ανόδου στη Σπάρτη! Πήρε σπουδαίο διπλό με 0-3 και σε συνδυασμό την εντός έδρα ήττα της Παναχαϊκής από τον Αιγινιακό, έπιασε ξανά τη δεύτερη θέση ανόδου!
Ο Εργοτέλης ηττήθηκε στο «Παγκρήτιο Στάδιο» από τα Τρίκαλα με 0-2.
Σοβαρή και πειθαρχημένη εμφάνιση για τον ΟΦΗ, ο οποίος κυριάρχησε στο γήπεδο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήρε μια πανάξια νίκη, που τον φέρνει σε θέση ισχύος, στο στόχο του.
Το πρέσινγκ του ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, τον έκανε από την αρχή αφεντικό του αγώνα.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 19’ με ένα σουτ-κεραυνό του Μαχαίρα έξω από την περιοχή.
Εκλεισε το ημίχρονο με το 0-1 και στην επανάληψη τελείωσε το παιχνίδι με δυο ακόμη γκολ από τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και της κατηγορίας Δημήτρη Μάνο, ο οποίος έφτασε τα 13 τέρματα και οδηγεί τον ΟΦΗ στην Super league.
Ο ΟΦΗ που είχε ένα δοκάρι με τον Κουτσιανικούλη και ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ουσιαστικά δεν κινδύνευσε από τον αντίπαλο του, σε καμία στιγμή του αγώνα.
Επαιξε ώριμα και ουσιαστικά και επέβαλε την ανωτερότητα του στο γήπεδο, πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο διπλό, σε μια έδρα, που η γηπεδούχος ομάδα ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος.
Οι παίκτες του ΟΦΗ αφιέρωσαν τη νίκη στον αρχηγό της ομάδας Ανέστη Νάστο, ο οποίος αν και είχε δηλωθεί στην ενδεκάδα του αγώνα, στο ζέσταμα ενημερώθηκε ότι η γυναίκα του γεννάει και αναχώρησε εσπευσμένα για να βρεθεί κοντά της στη γέννηση του πρώτου τους παιδιού! Στο γκολ του Μαχαίρα οι παίκτες του ΟΦΗ, έβγαλαν τη φανέλα του και του αφιέρωσαν τη νίκη!
Διαιτητής: Αντωνίου.
Boηθοί: Κωσταντόπουλος, Γκοτσόπουλος.
Σπάρτη: Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος,Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Τσιμότζι (59′ Μπέλης), Παναγιώτου (80′ Φουρτάδο), Τριανταφυλάκος, Ράνος,Γουόρντεν, Γραικός (55′ Μουζακίτης).
ΟΦΗ: Στρέζος, Μονιάκης, Μαχαίρας, Βουό, Μάνος, Παπαστεριανός, Κομεσίδης, Πουρτουλίδης (72′ Ντίνας), Μπολάκης, Κουτσιανικούλης (83′ Κοέλιο), Ποτουρίδης (49′ Βαφέας).

Πικρή γεύση άφησε η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League στον Εργοτέλη. Οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν με 0-2 από τα Τρίκαλα μέσα στο Παγκρήτιο.
Οι φιλοξενούμενοι κυριολεκτικά με την σέντρα του παιχνιδιού κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να μπουν στο ματς με τον καλύτερο τρόπο μετά από σουτ στη κίνηση του Σαχινίδη, έπειτα από σέντρα του Πάνου
Ένα γκολ δεν πτόησε τους παίκτες του Εργοτέλη οι οποίοι συνέχισαν την προσπάθεια τους πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεζαν χωρίς, ωστόσο να καταφέρουν να βρουν δίχτυα.
Στο 9′ ο Σταμόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και τον Κάιπερς να πλασάρει σε κενή εστία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα σέντρα σουτ του Μπουρσέλη από αριστερά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά αλλά κατέληξε άουτ.
Στο 40′ ο Μπούζας σέντραρε μέσα από την περιοχή ο Μαζουλουξής έκανε το γυριστό σουτ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ
Στην επανάληψη του παιχνιδιού είχαμε το ίδιο σκηνικό. Η ομάδα μας συνέχισε να πιέζει προκειμένου να διάσπαση το αμυντικό τείχος της ομάδος των Τρικάλων αλλά και να εκμεταλλευτεί το χρόνο που ροκάνισαν με κάθε τρόπο οι παίκτες των φιλοξενούμενων με διάφορους τρόπους κάνοντας καθυστερήσεις.
Στο 60′ ωραία προσπάθεια και σουτ του Μπουρσέλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ο Αποστολίδης σε κόρνερ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ξαφνικό σουτ του Τόμιτς από διαγώνια θέση η μπάλα έφυγε παράλληλα από την εστία του Λαδά, άουτ.
Στο 88′ Σουτ του Τσέλιου μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων τα Τρίκαλα βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Γιαννιτσάνης τετ α τετ σούταρε με δύναμη και ο Λαδάς δεν κατάφερε να αποκρούσει κι έτσι έγινε το τελικό 0-2.
Κίτρινες: 84′ Μπουρσέλης – 52′ Μάκος, 57′ Ανδρεόπουλος, 87′ Βέρτζος
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Λαδάς, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (82’ Ιατρούδης), Τσέλιος, Μπουτσάκης (73’ Ροβίθης), Μπούζας, Κάιπερς, Σταματάκος (70’ Μανουσάκης)
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ: Αποστολίδης, Πάνος, Χιντζίδης, Λεάντρο, Βέρτζος, Ανδρεόπουλος, Μάκος, Γροντής (49’ Τόμιτς), Μιλοσάβλιεβ, Σαχινίδης (83’ Κοτσώνης), Ζγκούρη (62’ Γιαννιτσάνης)

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook