Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι!

34

Αυτό το πιάτο προσφέρεται και ως ορεκτικό! Μια συνταγή στην οποία πρωτοστατούν τα μύδια-για λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μύδια φρέσκα 1 ½ κιλό σπανάκι 2 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι άνηθο 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
  3. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
  4. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
  5. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
  6. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.

www.minervahorio.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook