Αυτό το πιάτο προσφέρεται και ως ορεκτικό! Μια συνταγή στην οποία πρωτοστατούν τα μύδια-για λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μύδια φρέσκα 1 ½ κιλό σπανάκι 2 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι άνηθο 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
www.minervahorio.gr
Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook