Η ΝΔ ξεκαθαρίζει τη θέση της για το Σκοπιανό -Συνεδριάζει με Καραμανλή, Σαμαρά

63

Τη δική της ξεκάθαρη θέση για το Σκοπιανό αναμένεται να δώσει η ΝΔ.

Στις 15:00, μια ώρα πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός, στην Πειραιώς θα συνεδριάζει, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για το Σκοπιανό.

Παρόντες Καραμανλής και Σαμαράς
Οπως φαίνεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ δεν θα έχει τυπικό χαρακτήρα, καθώς παρόντες θα είναι και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τοποθετηθεί διεξοδικά για το Σκοπιανό και να δώσει την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα, με βάση και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως στο συλλαλητήριο έδωσαν το «παρών» βουλευτές της ΝΔ, καθώς η κομματική γραμμή ήταν ότι, κατά συνείδηση, όποιος βουλευτής το επιθυμούσε μπορούσε να πάει.

Το απόγευμα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς τους γύρω από την υπόθεση, και να μιλήσει για μυστική διπλωματία και για καταστροφικούς χειρισμούς από πλευράς κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει πως όσο η κυβέρνηση επιμένει να πορεύεται με γνώμονα τη μυστική διπλωματία, τόσο απομακρύνεται ο ορίζοντας συνεννόησης. Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη διαφορετική άποψη που εκφράζει η πλευρά των ΑΝΕΛ, επιμένοντας πως η κυβέρνηση δεν πηγαίνει στη διαπραγμάτευση με ενιαία θέση.

Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει αναφορές στην οικονομία, στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ θα στείλει μήνυμα εγρήγορσης και ετοιμότητας στα στελέχη του κόμματος.

Στις 16:00 το τετ α τετ Τσίπρα-Ζάεφ

Λίγο αργότερα, στις 16:00, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, στο Νταβός της Ελβετίας. Από τη συνάντηση αναμένεται να κριθούν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης για το όνομα και ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το εάν τελικά υπάρχει ευκαιρία επίλυσης του ονοματολογικού.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook