Χοιρινό κότσι με πατάτες! από τον Άκη Πετρετζίκη

66

Για τα κότσια

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε το κάθε χοιρινό κότσι πάνω σε μία λαδόκολλα. Προσθέτουμε τη νοστιμιά, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, πιπέρι και μαρινάρουμε.
  • Συγκεντρώνουμε όλα τα μυρωδικά κάτω από το κάθε κότσι. Κλείνουμε τις λαδόκολλες, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε το κρέας στο ταψί πάνω σε μία σχάρα.
  • Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε για 4 ώρες. Κάθε ώρα προσθέτουμε νερό στο ταψί.
  • Ξετυλίγουμε το κρέας και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ με μαγιονέζα προσθέτουμε το μέλι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Για τις πατάτες

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες χοντροκομμένες, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες.
  • Όταν είναι έτοιμες τις μαρινάρουμε με λίγη σάλτσα μαγονέζας και προσθέτουμε δυόσμο.

Για το σερβίρισμα

  • Τρυπάμε  τις λαδόκολλες για να φύγουν όλα τα λιπαρά από το κρέας. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις πατάτες.

https://akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook