Βατσινάς προ των πυλών στον ΟΦΗ

14

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΣΑΛΟΣ, ΠΑΙΚΤΕΣ

Τα “μποφόρ” της οικονομικής κι όχι μόνο κρίσης στην ΠΑΕ – ΟΦΗ έχουν ταράξει τα… νερά του Oμίλου και ισχυροί “παίκτες” – μέτοχοι προσπαθούν να βρουν συμμάχους προκειμένου να πάρουν ξανά στα χέρια τους την ομάδα, μιας και θεωρούν ότι ο Φώτης Τσάλος δεν μπορεί να την οδηγήσει πλέον σε ασφαλή λιμάνια, άσχετα αν τονίζει το αντίθετο.

Μετά την επιστολή του προπονητή κ. Παπαδόπουλου, “παραιτούμαι αν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα”, την επιστολή παραίτησης των μελών κ.κ. Κουμαντάκη, Ορφανάκη που κατηγορούσαν τον κ. Τσάλο, και την επιστολή των παικτών (βλέπετε άλλη στήλη) μέτχοι της ομάδας μ’ ένα προσεκτικό ελιγμό έφεραν, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της “Π”, στο προσκήνιο τον πρώην μεγαλομέτοχο Φανούρη Βατσινά ο οποίος στις 8 Μαΐου 2010 είχε δώσει το 67,57% των μετοχών του στον πρώην δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Κουράκη μετά από μια περίοδο έντονων συγκρούσεων με τους οπαδούς, ενώ στα χέρια του ο ΟΦΗ υποβιβάστηκε από την Σούπερ Λίγκα.

Χθες, λοιπόν, κορυφαίοι μέτοχοι της ομάδας, σε γραφείο του 4ου διαμερίσματος (Μπεντεβή) παρουσία του κ. Βατσινά συζήτησαν κάθε λεπτομέρεια προκειμένου στην τακτική Γ. Συνέλευση της Παρασκευής (7 μ.μ. γηπ. ΟΦΗ ή 15/1 αν δεν υπάρξει απαρτία) να παρουσιάσουν μια τέτοια πρόταση που θα τους φέρνει να αναλάβουν εκείνοι τα ηνία της ΠΑΕ, χωρίς να αναγκάζονται να δέχονται την πρόταση του κ. Τσάλου “δώστε μου τις μετοχές σας για να πληρώσω. Δεν γίνεται να πληρώνω και άλλοι να κρατούν τις μετοχές”. Η προσέγγιση στον κ. Βατσινά έγινε από παράγοντες της ομάδας μετά που είδαν ότι δεν καρποφόρησε “κίνηση” πρώην ιστορικού στελέχους της ΠΑΕ και κατόπιν “συμφωνίας” με το οπαδικό κίνημα.

Τσάλος: “Έχω χρήματα…”

Τα βασικά σημεία της επιστολής του κ. Τσάλου μετά τα τελευταία γεγονότα είναι τα εξής: “Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα κάτω, με ειλικρίνεια, ρεαλισμό και σοβαρότητα ξεκινώντας την αναδρομή μας από το περασμένο καλοκαίρι.

… Την στιγμή που όλες οι ομάδες έκαναν μεταγραφές, στον ΟΦΗ, οι μέτοχοι είχαν αφήσει το τιμόνι στο έλεος του θεού. Πρωτοδικείο… εκεί πήγαινε το καράβι.

Με αναβολές στην προετοιμασία, με προσφυγές, χωρίς μεταγραφές, χωρίς, χωρίς, χωρίς… Και κάπου εκεί εμφανίζεται ένας «τρελός» εν ονόματι Φώτης Τσάλος.

Ένας τρελός, παρορμητικός, ρομαντικός… που ανακοινώνει ότι θα βάλει 300.000 ευρώ προκειμένου ο ΟΦΗ να μην διαλύσει αλλά με την προϋπόθεση, οι μέτοχοι ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ το χέρι στην τσέπη, για χρέη που δημιούργησαν.

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ μέσα στο  ξενοδοχείο Galaxy ότι τουλάχιστον, θα πληρώσουν τα παλιά κι έτσι μπήκα μπροστά. Χωρίς να είμαι βιομήχανος, χωρίς να είμαι γόνος πλούσιας οικογένειας, όμως, σκέφτηκα πως αν καταφέρω να βγάλω την ομάδα Super League θα την κάνω βιώσιμη. Ωστόσο,  για να περάσω την «γκρίζα ζώνη» της Β’ Εθνικής, έπρεπε τουλάχιστον, οι μέτοχοι να πληρώσουν τα χρέη. Αυτό τους είπα. Πληρώστε τα παλιά και εγώ θα κάνω το χρέος μου.

Ξεκινήσαμε και άρχισα να πληρώνω, ρεύματα, χρέη προς παίκτες, έργα στο ΒΑΚ,  προετοιμασία στο Καρπενήσι, ΙΚΑ, εφορία και πολλά άλλα που αν τα δει ο κόσμος θα ζαλιστεί!

Μπήκα στην ουσία εγγυητής για να πείσω τον Νίκο Παπαδόπουλο να μείνει και αυτός με την σειρά του, να πείσει τους παίκτες.

Σκέφτηκα, ας ξεκινήσουμε και στην πορεία θα πειστούν και οι μέτοχοι να μπουν πιο ζεστά. Φτιάξαμε το τμήμα σκάουτιγκ έτσι ώστε, να αρχίσουμε το κυνήγι νέων και ταλαντούχων παικτών, να μειώσουμε τα πάρε – δώσε με τους μάνατζερ οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, δεν μπορείτε να καταλάβετε, τι παιχνίδια έχουν παίξει πάνω σε αυτή την ομάδα.

Όμως, τα χρήματα από κάποιες χορηγίες  τελείωναν, τα χρήματα που μου αναλογούσαν  και έβαλα τελείωσαν, και σιγά – σιγά πηγαίναμε προς το σημείο μηδέν.

Σαφέστατα έχω κάνει λάθη, πολλά. Λόγω απειρίας, λόγω του παρορμητισμού μου, λόγω της πίεσης που έχω από την αρχή, λόγω του ότι επικοινωνιακά δεν ξέρω να χειρίζομαι το λόγο.

Πολλά… Για παράδειγμα, στην περίπτωση της ανακοίνωσης προς την οικογένεια Καράτζη, έκανα λάθος. Δεν το χειρίστηκα σωστά. Όμως, φανταστείτε να είναι κάποιος στην θέση μου, να έχει βάλει 300.000 ευρώ, να «σηκώνει το βάρος» των παλαιών χρεών, η ομάδα να έχει χάσει κάποιους βαθμούς που αν  τους είχε πάρει θα ήταν εντελώς αλλιώς η κατάσταση και συνάμα, να με «βαράνε» όλοι από παντού λες και φταίω μόνο εγώ για το γεγονός ότι οι παίκτες είναι απλήρωτοι.

Δεν γίνεται να βάζω τα χρήματα, για άλλους πολλά για άλλους λίγα, οι μέτοχοι, ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα πληρώσουν να έχουν δώσει μόνο 40.000 ευρώ! Οι 25 δυνατοί επιχειρηματίες της Κρήτης, πήδηξαν από το καράβι, με άφησαν μόνο και δεν φτάνει αυτό. Με βάζουν στη γωνία μαζί με τα «παπαγαλάκια» τους και με χτυπούν καθημερινά.

Σε αυτή την κρίσιμη φάση που όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έχω να πω τα εξής: Έχω τα χρήματα για να πληρώσω τον προπονητή και τους παίκτες.

Όμως, για να δώσω τα χρήματα μου, πρέπει να πάρω τις μετοχές. Καθαρά και ξάστερα. Δεν γίνεται να πληρώνω και άλλοι να κρατούν τις μετοχές. Διαφορετικά τους καλώ να έρθουν να πάρουν την ομάδα και να μπουν μπροστά και εγώ φεύγω.  Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στις 29 Δεκεμβρίου, στην Γενική Συνέλευση.

Αν δεν αναλάβουν τα χρέη τους ή αν δεν μου δώσουν τις μετοχές προκειμένου να αναλάβω εγώ το τιμόνι, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι μαζί σας, αφήστε με χωρίς πόλεμο και υπονόμευση, να ανεβάσω την ομάδα στην Α’ Εθνική. Είμαι ο μόνος που μπορώ να το κάνω τη δεδομένη στιγμή.

Με εκτίμηση,

Φώτης Τσάλος”.

“Να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που λάβαμε” λένε οι παίκτες

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται ανέδειξαν με επιστολή τους οι παίκτες του ΟΦΗ και τονίζουν ότι “αν δεν βρεθεί λύση ο καθένας θα ακολουθήσει τον δρόμο του κοιτάζοντας το συμφέρον του” και… ουκ αμαρτία έχουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

“Τηρήσαμε την υπόσχεση μας, στην τεχνική ηγεσία, ως επαγγελματίες, αλλά και ως ποδοσφαιριστές μιας μεγάλης ομάδας, όπως ο ΟΦΗ, να μείνουμε ενωμένοι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ομάδα, μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Δεν δημοσιοποιήσαμε τα οικονομικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπήρχαν, αλλά και τις υποσχέσεις  δίχως αντίκρισμα των μετόχων και της διοίκησης, ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα θα καλυφθεί έγκαιρα.

Τελικά, η διακοπή ήρθε και οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παίκτες, που ήθελαν να αναχωρήσουν για τις περιοχές τους, προκειμένου να κάνουν Χριστούγεννα, με τους δικούς τους ανθρώπους, είχαν πρόβλημα, ακόμη και για τα έξοδα του ταξιδιού.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η διοίκηση και οι μέτοχοι οφείλουν 2 και 3 μήνες, ενώ για κάποιους παίκτες, που είναι από πέρσι στην ομάδα, υπάρχουν ακόμη οφειλές από την προηγούμενη περίοδο.

Η πρόσφατη επιστολή-ανακοίνωση του προπονητή μας και το τελεσίγραφο, προς την διοίκηση για την τακτοποίηση των προβλημάτων που υπάρχουν, ανέδειξε το πρόβλημα και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Θέλουμε με την παρούσα επιστολή να ενημερώσουμε το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ότι  η υπομονή μας εξαντλήθηκε και πλέον κάθε παίκτης θα ακολουθήσει το δρόμο του.

Κάθε παίκτης θα πράξει όπως νομίζει ο ίδιος καλύτερα, κοιτάζοντας το συμφέρον του και το καλό της οικογένειας του.

Μακάρι έστω και καθυστερημένα, οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τους μετόχους και τη διοίκηση να γίνουν πράξη, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη, για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει.

Καλά Χριστούγεννα στον κόσμο της ομάδας και μακάρι ο ΟΦΗ ως μεγάλη ομάδα που είναι να βρει το δρόμο του και την ηρεμία του.

Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ”.

https://www.patris.gr/