“Φτωχά παιδιά σ’ ένα πλούσιο κόσμο”

62

Γράφει η Τένια Σταμπούλου, Συνιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού «Ουράνιο τόξο»

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος αφιερωμένη κυρίως στη χαρά των παιδιών.

Τους παίρνουμε δώρα, παίζουμε μαζί τους και προσπαθούμε να τους αφιερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Θα πρέπει όμως μαζί με τα δικά μας παιδιά να σκεφτούμε και όσα έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθεια μας.

Έκθεση της Unicef αποκαλύπτει ότι δεκατρία εκατομμύρια παιδιά στην Ε.Ε. στερούνται βασικά αγαθά, απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. 30 εκατομμύρια παιδιά σε ένα σύνολο 35 χώρων με αναπτυγμένες οικονομίες ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Τα στοιχειά υποστηρίζουν ότι πάρα πολλά παιδιά εξακολουθούν να ζουν χωρίς βασικά αγαθά σε χώρες που έχουν τα μέσα να τα παρέχουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρωνονται στο “παίρνω” και όχι στο “δίνω”. Δεν χρειάζεται να είσαι γονιός για να αγαπάς τα παιδιά.

Και μπορούμε να τα βοηθήσουμε με πολλοίς τρόπους.

Άπλα δεν ξέρουμε πάντα πως. Όταν γνωρίζουμε ότι κάποιο παιδί υποφέρει η στερείται βασικά αγαθά οφείλουμε να βοηθήσουμε….γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να παίζουν, να πηγαίνουν σχολείο και να χαμογελούν.

Χαρίστε παλιά ρούχα και παιχνίδια. Αναλάβετε προσωπική δράση με το να γίνεται ανάδοχος ενός συγκεκριμένου παιδιού. Προωθήστε μέσα από τους σχολικούς συλλόγους τη βοήθεια αυτή.

Δημιουργείστε κατασκευές η προσφέρετε δώρα σε διάφορα bazaar που θα τα χρησιμοποιήσουν προς πώληση.
Κινητοποιήστε και τα δικά σας παιδιά να συμμετέχουν μαζί σας, γιατί: Θέλω το παιδί μου να ονειρεύεται.

Θέλω να του μεταλαμπαδεύσω την ελπίδα και την πίστη στον άνθρωπο και στη ζωή. Μην τα κάνουμε πρακτικά και συναισθηματικά ανάπηρα. Μην τα αφήσουμε “φτωχά” σε έναν “πλούσιο” κόσμο!