Βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά για τον Κ. Μητσοτάκη -Είχε ζητήσει να εκδοθεί μόνο μετά τον θάνατό του

51

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια» λέγεται το βιβλίο που θα βρίσκεται σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και που υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς.

Το βιβλίο βασίζεται σε πολύωρες συνομιλίες του δημοσιογράφου με τον αποθανόντα πολιτικό, όπου ο πρώην πρωθυπουργός μιλά με τρόπο ωμό και καθαρό για την πολιτική ζωή του τόπου, και τα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε, από την απελευθέρωση μέχρι και το τέλος της θητείας του ως πρωθυπουργός.

Το βιβλίο αναμένεται να διευκρινίσει σκοτεινά και αμφιλεγόμενα επεισόδια απο την πολιτική ζωή του τόπου όπως η Αποστασία, γι αυτό και η δέσμευση ήταν οτι το βιβλίο δεν θα εκδοθεί παρά μονάχα μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και οτι δεν θα υπάρχουν περικοπές η αλλοιώσεις.

Στην Καθημερινή της Κυριακής προδημοσιεύθηκαν οι επιστολές που αντήλλαξαν το 1964 ο τότε υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γέρος της Δημοκρατίας με αφορμή το έλλειμα στα δημοσιονομικά, ενω ο Καραμανλής είχε αφήσει πλεόνασμα στο ταμείο.

Το επεισόδιο έχει ιδιαίτεο ενδιαφέρον καθώς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το συνδέει με τον Ανδρέα Παπανδρέου και την επιρροή που ασκούσε στον πατέρα του στα οικονομικά θέματα, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια ψυχρότητας στις σχέσεις του Μητσοτάκη με τον Γέρο της Δημοκρατίας..

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook