Κως: Από Σουηδία και Τουρκία οι νεκροί, τέσσερις σοβαρά τραυματίες

29

Δύο είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Κω. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα θύματα είναι υπήκοοι Σουηδίας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 22χρονο Σουηδό και έναν 39χρονο Τούρκο.

Συνολικά 90 άτομα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, στα 75 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Οι υπόλοιποι 15 παραμένουν για νοσηλεία, ενώ σοβαρά τραυματισμένα είναι τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που υπάρχει, ο ένας τραυματίας παρελήφθη ακρωτηριασμένος στο κάτω άκρο δεξιά της κνήμης και με κάταγμα κάτω άκρου, ο δεύτερος φέρει κάταγμα του άνω άκρου δεξιά, ο τρίτος κάταγμα οφθαλμικού κόγχου, ενώ ο τέταρτος τραυματίας φέρει κατάγματα.

Το μεσημέρι θα μεταφεθούν στο Θριάσιο της Αττικής άλλα τρία άτομα με ορθοπαιδικά προβλήματα.

Συλλυπητήρια μηνύματα των κομμάτων

Τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των δύο νεκρών, από τον μεγάλο σεισμό στην Κω, έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είμαστε δίπλα στους Κώες» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό».

Με τον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου) και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει στην Κω.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά. Ελπίζω το κράτος να ανταποκριθεί και να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά, αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Τwitter, για τον σεισμό στην Κω.

«Με το φως της ημέρας φάνηκε ότι οι ζημιές στο λιμάνι της Κω δεν είναι μεγάλες. Μην αναβάλλετε τις διακοπές σας στην υπέροχη γη του Ιπποκράτη» προσθέτει ο Στ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook