Αυγενάκης στο Ράδιο Κρήτη101,5: «Η πολιτική αλλαγή είναι πιο αναγκαία από ποτέ για να ανασάνει η κοινωνία, για να ανασάνει η Ελλάδα»

«Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνουν σκληρή λιτότητα, εκχωρούν αρμοδιότητες στο Δ.Ν.Τ. και υποθηκεύουν το μέλλον της Ελλάδας», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡάδιοΚρήτη» 101.5και το δημοσιογράφο κοΜανώλη Αργυράκη,ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ.Λευτέρης Αυγενάκης.

 Αναλύοντας τις συνέπειες του 4ου Μνημονίου για την ελληνική κοινωνία ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε: «Οι μισθωτοί χάνουν περίπου ένα μισθό από τη μείωση του αφορολόγητου. Οι συνταξιούχοι, στους οποίους έταζαν 13η σύνταξη, χάνουν τουλάχιστον δύο συντάξεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ωθούνται στην επαγγελματική εξαθλίωση μετά τις νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές τους εισφορές, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερους να κλείσουν τα βιβλία τους».

 «Οι πιο αδύναμοι πολίτες είναι εκείνοι που θα σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος από την καταστροφική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με την «ανύπαρκτη»κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας την πορεία της αξιολόγησης και συνολικάτηνδιαπραγματευτικήδιαδικασία των τελευταίων 15 μηνών, ο Γραμματέας της ΝΔ είπε πως: Καθυστέρησαν υπερβολικά να κλείσουν την αξιολόγηση, βυθίζοντας στην ύφεση την οικονομία και στη μιζέρια την κοινωνία. Ενώ διακήρυσσαν επιστροφή στην ανάπτυξη, το πρώτο τρίμηνο του 2017 καταγράφηκε ύφεση 0,5% και υστέρηση εσόδων που έφτασε τα 819.000.000 ευρώ.

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Το απύθμενο θράσος του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα συνοδευτικά του Τετάρτου Μνημονίου κείμενα περιλαμβάνουν και την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου χαρακτηρίζονται αντισυνταγματικές οι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!»

 Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του νέων μέτρων που φέρει η νέα συμφωνία ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Με την υπογραφή του 4ου Μνημονίου, οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην ελληνική οικονομία και καταδικάζουν στη λιτότητα την ελληνική κοινωνία.Φέρνουν φτώχεια για όλους τους. Εκχωρούν στο Δ.Ν.Τ την έγκριση για την ενεργοποίηση των όποιων θετικών ή αρνητικών μέτρων.

Υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας, δεσμεύοντας την Ελλάδα για το 2019 και το 2020.

 Στο τέλος της συνέντευξηςο Γραμματέας του Κόμματος τόνισε για μία ακόμα φορά την επιτακτική ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή λέγοντας: «Αρκετά δεινά έχουν προκαλέσει στην Ελλάδα με την ανικανότητα, την ανεπάρκεια και την ιδεοληψία τους.Η πολιτική αλλαγή είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Για να ανασάνει η οικονομία, για να ανασάνει η κοινωνία, για να ανασάνει η Ελλάδα».