WSJ: Το ΔΝΤ ζητά πιο οδυνηρές μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα

18
Ουάσινγκτον

Το μήνυμα που έστειλε το ΔΝΤ το Σαββατοκύριακο είναι πως ακόμη κι αν η Ελλάδα εξασφαλίσει την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους δανειστές της, θα χρειαστεί ακόμη πιο οδυνηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα σημειώνει τη δήλωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ο οποίος τόνισε: «Οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της χώρας… οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι μόνο μια “προκαταβολή”».

Για να μειωθούν τα ποσοστά της ανεργίας και να επιστρέψουν τα εισοδήματα σε προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστούν «βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη» ανέφερε.

Επικαλούμενη τη δήλωση Τόμσεν, η Wall Street Journal επισημαίνει ότι το ΔΝΤ ανησυχεί πως η τρέχουσα μεταρρυθμιστική προσπάθεια προσκρούει σε πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η χώρα έχει ήδη υποστεί μια σειρά πολιτικών κρίσεων και κυβερνητικών αλλαγών κατά τη διάρκεια των ετών διάσωσης. Μία ακόμη κρίση θα μπορούσε να έρχεται, αναφέρουν οι αναλυτές, καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το χρέος που θα πρέπει να πληρωθεί τους επόμενους μήνες και το οποίο δεν μπορεί να καλύψει χωρίς πρόσθετη βοήθεια από εξωτερικούς πιστωτές.

in.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook