Πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές ο Φιγιόν με σχεδόν 70%

18

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, βάσει των αποτελεσμάτων από το 50% των εκλογικών τμημάτων, ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 68,4% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 31,6% των ψήφων.

Αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές ο Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε: “Ό,τι ενώνει την παράταξή μου είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με ό,τι την διχάζει”. Επιπλέον, ο Φιγιόν επισήμανε ότι οι ψηφοφόροι θέλουν ελευθερία και σεβασμό, ενώ τόνισε ότι η νίκη του “διέψευσε όλα τα σενάρια που είχαν γραφτεί από πριν”.

Την ήττα του αναγνώρισε ο Αλέν Ζιπέ, συγχαίροντας τον αντίπαλό του: “Τελειώνω την εκστρατεία ως ελεύθερος άνθρωπος χωρίς να εγκαταλείψω τις πεποιθήσεις μου” δήλωσε ενώπιον των οπαδών του. Αναγνώρισε ότι οι προκριματικές εκλογές έγιναν κάτω από “καλές συνθήκες” και διαβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει τον Φρανσουά Φιγιόν στο έργο του. Εξήγησε ότι θα συνεχίσει τη θητεία του ως δήμαρχος στην πόλη Μπορντώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook