ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Η λειψυδρία δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης αλλά κοινής δράσης»

6

Ανακοίνωση του Πρόεδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Βαγγέλη Καρκανάκη
με αφορμή σχόλιο του κ. Φ. Καζάση Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΚ σχετικά με την δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη για την λειψυδρία στην Κρήτη.

«Η πρωτοβουλία της ΝΔ και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την λειψυδρία στην Κρήτη, αλλά και ανάλογες δράσεις άλλων φορέων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έναυσμα για συστηματικότερες συλλογικές δράσεις και όχι να γίνονται αντικείμενο στείρας κριτικής και ειρωνικών σχολίων.

Η εποχή της εύκολης κριτικής και των αφοριστικών σχολίων για πολιτικές του παρελθόντος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Αποτελεί άλλωστε μέρος μιας βολικής μεν, παρωχημένης και διχαστικής δε, ρητορικήςπου σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζει σε εκπροσώπους φορέων που σκοπό έχουν την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. 

Η λειψυδρία είναι ένας ορατός κίνδυνος που ελλοχεύει για την  Κρήτη, για την Ελλάδα για ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πωςτο βάρος της ευθύνης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος πέφτει σε εμάς.

Αν δεν λάβουμε άμεσα, αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα μέτρα, η έλλειψη νερού θα είναι μη αναστρέψιμη και οι επιπτώσεις δραματικές.

Είναι, λοιπόν, ώρα για συνεννόηση και συνεργασία. Η κλιματική αλλαγή και η λειψυδρία δεν είναι θέματα αντιπαράθεσης, αλλά κοινής δράσης».

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου
ΒαγγέληςΚαρκανάκης