Δήλωση Γραμματέα ΝΔ – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ.Αυγενάκη στο πλαίσιο της Ημερίδας με θέμα «Αντιμετώπιση της Λειψυδρίας στην Π.Ε. Ηρακλείου» της Περιφέρειας Κρήτης

4

«Οι δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ορατές και στην Κρήτη. Είμαστε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων και των αρνητικών συνεπειών τους, τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης.
Οι κρίσεις που εγκυμονεί η έλλειψη νερού είναι ένας πραγματικός κίνδυνος.
Ζούμε σε μια περιοχή όπου το νερό λιγοστεύει, όταν την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζεται η ανάγκη της χρήσης του.

Η Κρήτη είναι πιο ευάλωτη. Αν δεν λάβουμε άμεσα, αποτελεσματικά και μακροπρόθεσμα μέτρα, η έλλειψη νερού θα είναι μη αναστρέψιμη και οι επιπτώσεις δραματικές.

Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο. Και γι΄ αυτό έχουμε ξεκινήσει σειρά πρωτοβουλιών που θα μετατραπούν σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η γενιά μας έχει την ευθύνη να προστατεύσει τον πλανήτη μας. Δεν αρκεί μόνο οι πολιτικοί ή οι ειδικοί να ασχοληθούμε με το ζήτημα της διαχείρισης του νερού. Η χώρα, η Κρήτη ανήκει σε όλους μας. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας!

Για να σώσουμε το νερό για το παρόν και το μέλλον και για να μοιραστούμε τις ομορφιές της Κρήτης μας με τις επόμενες γενιές, οφείλουμε να συνεργαστούμε για το σκοπό αυτό όλοι οι φορείς του νησιού και γι’ αυτό χαιρετίζω την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαιτέρως του ΑντιπεριφερειάρχηΕυρυπίδηΚουκιαδάκη που έρχεται να προστεθεί στις μέχρι σήμερα ενέργειες».