Δήλωση Νίκου Ηγουμενίδη: “Σημερινοί Αρμένιοι της Ελλάδας αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικής πραγματικότητας”

28

Με αφορμή την 103η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ε. Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στον αντίποδα της ενοχικής «άρνησης» και της προκλητικής λήθης, η επέτειος της γενοκτονίας των Αρμενίων έχει ιδιαίτερο ιστορικό βάρος.

Στο γνωστό ερώτημα του Χίτλερ στο Ράιχσταγκ «Ποιος θυμάται σήμερα του Αρμένιους», ως ιστορικό προοίμιο εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, απαντούν σήμερα οι ζωντανές και δραστήριες αρμενικές κοινότητες σε όλο τον πλανήτη, αλλά και στην Ελλάδα από την Έβρο μέχρι την Κρήτη,  με το συγκλονιστικό σύνθημα “από τη στάχτη στην αναγέννηση”.

Η Ελλάδα υπήρξε από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε μέσα από την Ελληνική Βουλή την Γενοκτονία και σημερινοί Αρμένιοι της Ελλάδας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικής πραγματικότητας.

Η μη αναγνώριση της αλήθειας, όπως και η χρήση της για γεωπολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, δεν είναι παρά ύβρις και βιασμός της ιστορίας.

Η ανάδειξη, αναγνώριση και διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι αγώνας όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον».

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook