Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία ζήτησε ο Μπαχτσελί -Στις 26 Αυγούστου

21

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία καθώς πρίν από λίγο, επίσπευση των εκλογών και διεξαγωγή τους στις 26 Αυγούστου, πρότεινε ο στενός πολιτικός σύμμαχος του Ταγίπ Ερντογάν, υπερεθνικιστής ηγέτης  Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Πιθανότατα η πρόταση του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων θα γίνει δεκτή, από τον Ερντογάν που σε λίγη ώρα έχει προγραμματισμένη ομιλία στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα η γείτονα να εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο. Αυτό σημαίνει οτι ξεκινάει μια περίοδος όπου η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει εθνικιστικές κορώνες από όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, εναν διαγωνισμό δηλαδή υπερπατριωτισμού απο πλευράς των τούρκων πολιτικών.. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η εκλογή προέδρου στις 26 Αυγούστου, είναι η πιο λογική απόφαση για να προχωρήσουμε» είπε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας (MHP) και σύμμαχος του τούρκου προέδρου. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως το Νοέμβριο του 2019» τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί την Τετάρτη το πρωί με τον ηγέτη του ΜHP. «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές» απάντησε η αντιπολίτευ

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook