Η Κρήτη και τα πασχαλινά της έθιμα «μάγεψαν» 150 Γάλλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους

20

Εντυπωσιάστηκαν από την Κρήτη, τις ομορφιές, τον πολιτισμό της, την παραδοσιακή διατροφή του νησιού, αλλά και τα πασχαλινά έθιμα των κρητικών, 150 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι οι οποίοι επισκέφθηκαν την Κρήτη και που αναμένεται να προβάλλουν το νησί και να ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα από την Γαλλία στην Κρήτη.

Οι Γάλλοι πράκτορες και δημοσιογράφοι που ήταν προσκεκλημένοι του τουριστικού πρακτορείου «Vacances Heliades» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, είδαν από κοντά και κατέγραψαν τα ήθη, έθιμα, τη ζωή των κατοίκων της υπαίθρου την Πασχαλινή περίοδο ενώ επισκέφθηκαν τις περιοχές από την Ανατολική έως και τη Δυτική Κρήτη, από τον Άγιο Νικόλαο έως το Ρέθυμνο και  από τη Σπιναλόγκα μέχρι το Αρκάδι. Με το τουριστικό γραφείο  «Vacances Heliades» που θεωρείται στη Γαλλία ο ειδικός των διακοπών για την Ελλάδα (specialist de la Grece), συνεργάστηκε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του νησιού μας. Παράλληλα η Γαλλική αποστολή συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παρόντος του Γενικού Διευθυντή στην Ελλάδα του Γαλλικού ταξιδιωτικού Γραφείου “Heliades” Jean Brajon.

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι, θέλουν να προβάλλουν και ν’ αναδείξουν την Κρήτη και τον τρόπο που γιορτάζει το Πάσχα, μέσα από το ταξίδι αυτό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού στον οποίο στοχεύει η Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστούμε το συγκεκριμένο γραφείο γιατί κάθε χρόνο προσπαθεί ν’ αναπτύξει τον τουρισμό από την Γαλλία, προς το νησί μας», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο κ. Brajon από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση που είχαν, στην οποία ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δημήτρης Μχελογιάννης.

Όπως έγινε γνωστό, οι πελάτες του τουριστικού πρακτορείου ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και την φύση, που αποτελούν τα πραγματικά πλεονεκτήματα του νησιού μας  και πρόκειται για επισκέπτες που επιδιώκουν να γνωρίσουν πολύ καλά την Κρητική ενδοχώρα και αναζητούν τα αυθεντικά και παραδοσιακά στοιχεία της ζωής στο νησί. Για το λόγο αυτό τα προγράμματα επισκέψεων που προτείνουν αφορούν την γνωριμία με την Κρήτη και την παράδοσή της, δραστηριότητες σε όλο το νησί και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Το γραφείο “Vacances Heliades” – όπως αναφέρθηκε – είναι από τους στυλοβάτες του τουρισμού στην Κρήτη αφού δραστηριοποιείται στον εισερχόμενο τουρισμό, κατ’ αποκλειστικότητα στη Γαλλική αγορά και φέρνει τουρίστες στην Κρήτη από το 1975, αποτελώντας το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο από την συγκεκριμένη αγορά για το νησί.

Με μέριμνα της Περιφέρειας Κρήτης σε όλους τους Γάλλους επισκέπτες-τουρ οπερέιτορ και δημοσιογράφους-προσφέρθηκαν Κρητικά προϊόντα όπως λάδι, μέλι, βότανα, ρακή και σταφίδες.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook