O Eρντογάν προειδοποιεί: «Ερχεται Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος»

37

Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα ξεσπάσει από τη Συρία προβλέπει να έρχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την Υγεία, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχουν περίπου 20 αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και η δημιουργία τους στρέφεται κατά της Ρωσίας, κάτι που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να ξεσπάσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος.

«Το ερώτημα που τίθεται είναι τι χρειάζονται οι στρατιωτικές βάσεις στη Συρία. Φαίνεται ότι οι βάσεις αυτές στρέφονται κατά της Ρωσίας και του Ιράν», είπε ο Ερντογάν, καλώντας τους Τούρκους να είναι προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο: «Ας είμαστε προετοιμασμένοι για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Στην πιθανότητα να ξεσπάσει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε αναφερθεί για πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, το 2015, δηλώνοντας τότε ότι θα πρέπει να καταβληθούν οι μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον

Την ίδια στιγμή, αναβάλλεται η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον, που ήταν προγραμματισμένη για την 19η Μαρτίου, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Η αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στην αμερικανική πρωτεύουσα ακολουθεί την αντικατάσταση του Ρεξ Τίλερσον στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο εκπρόσωπος δεν αιτιολόγησε την αναβολή της επίσκεψης.

Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει χθες ότι ελπίζει στην οικοδόμηση καλών σχέσεων με τον νέο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο νέος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα πρέπει να σεβαστεί την Τουρκία μετά την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, για την πολιτική που ακολουθεί η Άγκυρα στη Συρία, αλλά και για άλλα ζητήματα.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook