Νόστιμη Σπανακόπιτα από τον Διατροφολόγο Άγγελο Δσκαλάκη

174
Σπανακόπιτα με απλά υλικά, χωρίς πολλές θερμίδες! Μία καλή πρόταση για ένα υγιεινό σνακ μέσα στη μέρα σας!

Υλικά
280 γρ. σπανάκι, κομμένο
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γρ. αλάτι
3 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
240 ml γάλα ελαφρύ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο
220 γρ. τυρί mozzarella 10% λιπαρά ή φέτα χαμηλή σε λιπαρά

Τρόπος Παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Βάζουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα καλυμμένο με νερό και το αφήνουμε, μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τη mozzarella.
Τέλος, μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο, για 30-35 λεπτά.

www.adaskalakis.gr