Τη Δευτέρα ξεκινάει στη Βουλή η προανακριτική για την υπόθεση της Novartis

18

Την επόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Αυτό αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι. Στην πρώτη συνεδρίαση θα εκλεγεί το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής και θα τεθούν τα θέματα από τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για το πως θα κυλήσουν οι συνεδριάσεις, τι θα γίνει με το θέμα της εξέτασης των αδικημάτων που έχουν παραγραφεί ή οχι και αν θα κληθούν να καταθέσουν μάρτυρες ή τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση. Ένα από τα πρώτα θέματα που θα προκύψουν είναι το αν οι συνεδριάσεις θα είναι δημόσιες  ή κλειστές.

Ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι στην προανακριτική επιτροπή οι συνεδριάσεις είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο θέμα τέθηκε από την δημοκρατική συμπαράταξη και κατά τη διάρκεια των  συνεδρίασεων  της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου. Ωστόσο τότε  οι συνεδριάσεις δεν είχαν δημοσιότητα καθώς το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής γνωμοδότησε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Λοβέρδος: Να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις από το κανάλι της Βουλής

Υπέρ της απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων της προανακριτικής από το κανάλι της Βουλής τάχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατα  την σημερινή παρέμβαση στη Βουλή.
Ο κ. Λοβέρδος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί πολύ την έναρξη των εργασιών της προανακριτικής και ζήτησε οι  συνεδρίασεις  να έχουν ουσία  και να διερευνήσουν όλα τα θέματα που αφορούν στην υπόθεση Novartis. Ο βουλευτής του κινήματος αλλαγής ζήτησε να έρθουν και να καταθέσουν στη Βουλή όλοι οι  προστατευόμενοι  μάρτυρες αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και επίσης η προανακριτικη επιτροπή να διερευνήσει όλα τα θέματα και να μην μείνει απλά  στην διερεύνηση της τυχόν παραγραφής των αδικημάτων. Πρέπει να διερευνηθεί ακόμα και το αδίκημα της απιστίας είπε χαρακτηριστικά. « Δεν θα σας επιτρέψουμε να τα κουκουλώσετε όλα και να κάνετε μπαλάκι τις ευθύνες» κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook