Απόκριες – Σητεία 2018 – Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

25

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Σητείας,  θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις «Αποκριές-Σητεία 2018 και συγκεκριμένα :

-Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018  19:30 στην κεντρική πλατεία (λιμάνι) της πόλης

Οργάνωση. Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας-Καλειδοσκόπιο, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, Ομάδα Κρουστών,Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων

Η(Οι) Μουσική (οί) της Φωτιάς

Μυθοπλαστική αναπαράσταση της Σητείας μιας άλλης εποχής , του 1538 , όπου σύμφωνα με το μύθο  ο πειρατής  Χαΐρ αντ Ντιν Μπαρμπαρόσα βρίσκεται φυλακισμένος στα μπουντρούμια της πόλης, εικονικές μάχες μεταξύ των πειρατών και των κατοίκων της Σητείας , με σκοπό την απελευθέρωσή του.

Συμμετέχει πλήθος κόσμου, χορευτές και μουσικοί με κρουστά και χάλκινα όργανα και φυσικά… φωτιές!!! Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
«Παντρεύει» τις εκδηλώσεις της αποκριάς, με τη μυθοπλασία την μουσική και τον χορό  ενώ δημιουργεί ένα υπερθέαμα με πυρσούς, βεγγαλικά, φωτοβολίδες, φλεγόμενα πλοία  ενώ καζάνια με φωτιές ανάβουν σε ολόκληρο το λιμάνι.

Η εκδήλωση ξεκινά από το φρούριο Καζάρμα,  διαδραματίζεται στα σοκάκια της παλιάς πόλης και καταλήγει στο λιμάνι όπου και κορυφώνεται.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Οργάνωση Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ. , Δημοτική Κοινότητα, Ομάδα οργάνωσης Καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Μεγάλη Αποκριά & Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση Κορύφωση των καρναβαλικών  εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή σχολείων, φορέων, ομάδων του κρυμμένου θησαυρού, καρναβαλικών και ανεξάρτητων ομάδων, σε μια μεγάλη παρέλαση που ξεκινά στις 4.00μ.μ. από το Αρχαιολογικό μουσείο Σητείας και περνάει μέσα από τις κεντρικές οδούς της πόλης

Αν. Παπανδρέου, Κων. Καραμανλή, Ελ Βενιζέλου κτλ.

Συμμετέχει και παρακολουθεί πλήθος κόσμου, από όλη την  Σητεία , την Κρήτη, αλλά και ξένοι επισκέπτες.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook