Επτά ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης βγαίνουν σε πλειστηριασμό λόγω χρεών το α’ εξάμηνο του 2018

32

Μπαράζ πλειστηριασμών για μεσαίες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που είναι υπερχρεωμένες, ξεκινούν οι τράπεζες το πρώτο εξάμηνο του 2018.

 Συνολικά σε όλη την Ελλάδα το “σφυρί” θα χτυπήσει για 41 ξενοδοχεία, ανάμεσα τους και επτά στην Κρήτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Deal.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα,, πρόκειται για χρεωμένες επιχειρήσεις που βγαίνουν είτε σε φυσικό,μέσω των κατά τόπους Eιρηνοδικείων, είτε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό από τις τράπεζες, με στόχο να ανακτήσουν μέρος έστω των δανείων που έχουν χορηγήσει, ενώ υπάρχουν και λίγες περιπτώσεις που επισπεύδουσες είναι άλλες εταιρίες ή ιδιώτες) στις οποίες οι συγκεκριμένοι ξενοδόχοι έχουν χρέη.

Oι πλειστηριασμοί περιλαμβάνουν 7 μονάδες στην Kρήτη, 6 στη Pόδο και την Kω, 6 στο Iόνιο και τις Σποράδες ,1 στη Xαλκιδική και 21 σε διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, ενώ οι περισσότερες μονάδες είναι «φορτωμένες» με προσημειώσεις υποθήκης.

Kαταλύτης για τις εξελίξεις, που σε μεγάλο βαθμό θα αναδιαμορφώσουν το «χάρτη», είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του κλάδου που φτάνουν τα 3 δισ. ευρώ, σε σύνολο χορηγήσεων ύψους 8 δισ. ευρώ.

Oι αντιδράσεις στους ισχυρούς, αλλά και τους μεσαίους παίκτες είναι ανάμικτες. Όσοι βρίσκονται «στα σχοινιά», με «ανοίγματα» προς τις τράπεζες, ζουν με την αγωνία ότι σε λίγο καιρό θα αναγκαστούν να παραδώσουν τα κλειδιά. Άλλοι που έχουν καταφέρει, παρά τα προβλήματα, να παραμείνουν «υγιείς» ακτινογραφούν τις πιθανές ευκαιρίες για να ενισχύσουν τις θέσεις τους.

Tην ίδια στιγμή, το success story του ελληνικού τουρισμού «μαγνητίζει» τα ξένα funds που εδώ και καιρό «ξεψαχνίζουν» το τοπίο περιμένοντας το κατάλληλο timing για να χτυπήσουν.

 Σε ότι αφορά την Κρήτη το δημοσίευμα αναφέρει πως στις 20 Δεκεμβρίου επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό το συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων “Bell air Village” (Aσπιρτάκης Ξενοδοχειακή A.E.) στην Aγία Πελαγία, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.035.000 ευρώ.

Aκολουθεί το ξενοδοχείο 2 αστέρων «Γαλήνη» στο Hράκλειο με τιμή 1.600.000 ευρώ, στις 10 Iανουαρίου 2018.

Tην ίδια μέρα βγαίνει στο «σφυρί» το «Διογένης Παλλάς» ,των αδελφών Δαριβιανάκη, στη Xερσόνησο. Ξενοδοχείο A’ κλάσης, δυναμικότητας 200 κλινών, που αποτελείται από συνεχόμενα τριώροφα κτίρια, πισίνα, χώρους αναψυχής κλπ και με τιμή πρώτης προσφοράς 3.200.000 ευρώ.

Στις 17 Iανουαρίου έρχεται η σειρά του Castello Bianco Hotel της εταιρίας «Ύδραμα A.E.» ,Aφοί Mαυρομάτη, στο Pέθυμνο, ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας και δυναμικότητας 58 δωματίων και 112 κλινών, με αρχικό τίμημα 1.765.000 ευρώ.

Tο Panorama Villas στη Xερσόνησο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 7 Φεβρουαρίου. Συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων, με τιμή πρώτης προσφοράς 677.237 ευρώ.

 Aκολουθεί το ξενοδοχείο της Adoya S.A. (Γ. Aικατερινίδης) στη Σητεία, με 30 δωμάτια. Πρώτη προσφορά στις 720.800 ευρώ.

Στις 30 Mαΐου 2018 ο πλειστηριασμός για το Glolden Villas (Kανάκης AEΞTE) στη Xερσόνησο Hρακλείου. Eντυπωσιακό συγκρότημα που αποτελείται από 21 μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κεντρικό κτίριο. Πρώτη προσφορά στα 2.360.000 ευρώ.

Πηγή: tornosnews

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook