Κολοκυθοκεφτέδες! από τον Διατροφολόγο Άγγελο Δασκαλάκη

6

Υγιεινοί κολοκυθοκεφτέδες χωρίς τηγάνι!

Υλικά για 1 άτομο
200 γρ κολοκύθια
120 γρ. φέτα ελαφριά
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
3-4 κλαράκια μαϊντανό
3-4 κλαράκια άνηθο
λίγη ρίγανη
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι

Τρόπος Παρασκευής
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν για περίπου μισή ώρα. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό με τον άνηθο, τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη φέτα (τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη), το αυγό, τη ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι με την φρυγανιά.
Ανακατεύουμε μαλακά για να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά.
Εάν διαπιστώσουμε ότι η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και λίγη φρυγανιά μέχρι να δέσει.
Τα ψήνουμε στο φούρνο!

https://www.adaskalakis.gr/