Ριζότο με φρέσκα Λαχανικά!από τον Διατροφολόγο Άγγελο Δασκαλάκη

27

 

Ριζότο με φρέσκα λαχανικά

Υλικά για 4 άτομα:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
300 γραμμάρια ρύζι
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
10 φρέσκα μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
ζωμό λαχανικών, περίπου 1 λίτρο
μαύρο πιπέρι
λίγο φρέσκο ή ξηρό μαϊντανό

Τρόπος Παρασκευής:
Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μισό ζωμό και το ελαιόλαδο. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν τελειώνει ο ζωμός, προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά ή αν θέλουμε να είναι πιο χυλωμένο, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε λίγο παραπάνω.
Σερβίρεται με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

⃰ Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε.
⃰ Όσο πιο γρήγορα βράζουν τα λαχανικά που θα επιλέξουμε, τόσο πιο αργά τα προσθέτουμε.

 

www.adaskalakis.gr