«Αποδυναμώνουν τον ΟΑΚ – σε τέλμα τα δημόσια έργα στην Κρήτη»

33

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

 Την ανικανότητα της Κυβέρνησης και τις νέες καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα υποδομής της Κρήτης καταγγέλλει ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κο Χρήστο Σπίρτζη.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση αποτελεί απόρροια της σύγχυσης και της έντονης ανησυχίας που έχουν δημιουργήσει οι διαρροές του Υπουργείου και η άτυπη κυκλοφορία σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου δημιουργούνται Ειδικές Υπηρεσίες Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ). Σύμφωνα με το προαναφερόμενο Π.Δ. προβλέπεται η δημιουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου, ως Υποδιεύθυνση Έργων.

«Η Κυβέρνηση δημιουργεί νέες δημόσιες υπηρεσίες αυξάνοντας τη γραφειοκρατία και την πολυπλοκότητα στο δημόσιο τομέα…. Επιλέγει το γιγαντισμό του δημοσίου και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών με στόχο τη δημιουργία κομματικού στρατού σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και της στήριξης της ανάπτυξης», δηλώνει ο Γραμματέας της ΝΔ.

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης για την Κρήτη, «προβλέπεται η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κρήτης και Δωδεκανήσων. Κάτι που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και «αγνοεί» ότι στην Κρήτη υπάρχει και λειτουργεί ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ ΑΕ), ο οποίος έχει αρμοδιότητα για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του νησιού».

Ο κ. Σπίρτζης ως «Αρχιτέκτονας του Χάους» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛπροβαίνει αποκάλυπτα για μία ακόμα φόρα σε ακατάσχετη υποσχεσιολογία φρούδων ελπίδων, αντί της επιτάχυνσης των αναπτυξιακών έργων της Κρήτης, τα οποία υπ’ ευθύνη του έχουν βαλτώσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Η αποδυνάμωση του ΟΑΚ ΑΕ και η μεταφορά αρμοδιοτήτων του στην νέα υπηρεσία ΕΥΔΕ Κρήτης και Δωδεκανήσων βάζει για μία ακόμα αφορά στον πάγοτα μείζονα αναπτυξιακά έργα για το νησί.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η  Κυβέρνηση και ο κ. Σπίρτζης προσπαθούν να καλύψουντην αδράνεια και την ανικανότητά τους με αλληλοαναιρούμενες υποσχέσεις κατά τις επισκέψεις τους στην Κρήτη και με τη δημιουργία νέων φορέων και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Entospolis στο Facebook